Ασύρματα συστήματα ιατρικής ανάγκης (Α.Σ.Ι.Α.)
Wireless medical emergency systems (Wireless MESS)
Θεματική επικεφαλίδα
TPSH::Τεχνολογία::ΙατρικήΛέξεις κλειδιά
Ασύρματα συστήματα ; Ιατρική ; Υγεία ; Ιατρική ανάγκη ; Αισθητήρας καρδιακών παλμών ; Arduino Uno ; GPS ; GSMΠερίληψη
Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και η ποιότητα των υπηρεσιών που χειρίζονται έκτακτες ανάγκες αποτελούν σημαντική πρόκληση για τον κλάδο της υγείας . Η μελέτη αποδεικνύει τη δυνατότητα ευέλικτης και φιλικής προς το χρήστη εξοπλισμό χρήσης και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους όταν ο χρήστης χρειάζεται να αντιμετωπίσει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης . Έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών που σχετίζονται με καρδιακά προβλήματα μπορούν να επιτρέψουν τις ιατρικές παρεμβάσεις με σκοπό να είναι ενήμερος ο γιατρός για τη σοβαρότητα της κατάστασης της καρδιάς ανά πάσα στιγμή. Στην τεχνολογία αυτή παρουσιάζεται ένας συνδυασμός της κινητής τηλεφωνίας με μετάδοση δεδομένων μέσω GSM. Η ενσωμάτωση χαμηλού κόστους hardware και λογισμικού για την παρακολούθηση της καρδιάς σε χαμηλή κατανάλωση ισχύος αξιοποιώντας τη ζεστασιά και τη σιγουριά που μπορεί να παρέχει το σπίτι αναλύονται στην παρούσα μελέτη. Περιγράφεται μια κλιμακούμενη έκτακτη ιατρική ανάγκη όπου η απόκριση του συστήματος συνδέεται με την αποτελεσματική συλλογή δεδομένων από έναν αισθητήρα μέτρησης και παρακολούθησης των χτύπων της καρδιάς. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε κάρτα μνήμης που μπορεί να αποκολληθεί και μπορούν να προσκομιστούν σε γιατρό για τη διάγνωση τυχών καρδιακής ασθένειας.
Εκτός από το γεγονός της παρακολούθησης του καρδιακού χτύπου, το σύστημα επιτρέπει και τη συμμετοχή συγγενών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του χρήστη. Αυτό συνεπάγεται από τη δυνατότητα του ασθενούς να ενημερώσει τους συγγενείς πατώντας μόνο το ένα κουμπί που υπάρχει πάνω σε ένα βραχιόλι που φοράει. Το κουμπί αυτόματα συνδέει τους συγγενείς με την κατάσταση και τη θέση του ασθενούς.
Είναι αποδεδειγμένο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η χρήση και η κατοχή τέτοιων ιατρικών συστημάτων από το σπίτι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αίσθηση της ασφάλειας των χρηστών-ασθενών.
Αριθμός σελίδων
77 σελ.Σχολή
Σχολή Τεχνολογικών ΕφαρμογώνΑκαδημαϊκό Τμήμα
Τμήμα ΑυτοματισμούΓλώσσα
ΕλληνικάΟι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: