Σύστημα διαχείρισης της υγείας και της ασφάλειας εργασίας - ΕΛΟΤ 1801/2008
Management of occupational health and safety standards. ELOT 1801/2008
Θεματική επικεφαλίδα
TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Εργασία::Ασφάλεια ΕργαζομένωνΛέξεις κλειδιά
ΕΛΟΤ 1801 ; Ασφάλεια εργασίας ; Υγιεινή στην εργασία ; Philippos Xenia Hotel ; Διασφάλιση ποιότηταςΠερίληψη
Από τα πρώτα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας διαπιστώνεται ότι υπάρχει μια σύνδεση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας με τις συνθήκες εργασίας. Στη παρούσα εργασία παρουσιάζετε Πρότυπο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία ΕΛΟΤ 1801 του 2008. Η εργασία περιλαμβάνει τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η νομοθεσία που σχετίζεται με την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, τα συστήματα διαχείρισης και ο τρόπος πιστοποίησης αυτών και τέλος ανάλυση του Ελληνικού Προτύπου ΕΛΟΤ 1801:2008 «Συστήματα Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία – Προδιαγραφή». Στο δεύτερο μέρος γίνεται μια συνοπτική αναφορά στη ξενοδοχειακή μονάδα που επιλέχθηκε για την ανάπτυξη του Συστήματος Διαχείρισης. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται το Εγχειρίδιο Διαχείρισης και Διασφάλισης Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία της ξενοδοχειακής μονάδας που επιλέχθηκε. Τέλος στο τέταρτο μέρος παρουσιάζεται το Εγχειρίδιο Διαδικασιών του Συστήματος Διαχείρισης και Διασφάλισης Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία με συνοπτική αναφορά αποκλειστικά σε ορισμένες διαδικασίες και τα αντίστοιχα έντυπα.
Περίληψη
From the first quality assurance systems we can relate the relationship between the product or the service provided and the conditions of work. In the present study the Health and Safety Standard of ELOT at Work 1801 2008 is being presented. The theses is divided to four main parts. At the first part the legal framework related to the Healthcare and Safety at Work is being described. In addition, the management systems and the ways to certify them and at the end the Greek standard ELOT 1801:2008 “Management Systems of Health and Safety at Work – Specification”. At the second part a brief reference to the Hotel analyzed is being made. At the third part, we can find the manual adapted to the Philippos Xenia Hotel. To conclude, at the fourth part we can find the manual for the procedures which needs to be followed by the management of the Hotel.