Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΜοίρα, Πολυξένη
dc.contributor.authorΓιαμαρέλου, Χριστίνα
dc.contributor.authorΚατάκη, Κωνσταντίνα-Αρετή
dc.date.accessioned2016-03-16T08:14:59Z
dc.date.available2016-03-16T08:14:59Z
dc.date.issued2016-02
dc.identifier.urihttp://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2693
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιαστεί ο αγροτουρισμός ως εναλλακτική μορφή τουρισμού σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και τη μεσογειακή διατροφή. Για τη μελέτη ακολουθήθηκε η εξής προσέγγιση: Τα επτά πρώτα κεφάλαια αποτελούν το θεωρητικό κομμάτι, για τα οποία πληροφορίες αντλήθηκαν από σχετική βιβλιογραφία και από πηγές στο διαδίκτυο. Το ερευνητικό κομμάτι αποτελείται από την μελέτη περίπτωσης του αγροτουριστικού χωριού “Μηλιά” στην Κρήτη. Στο πρώτο κεφάλαιο αποσαφηνίζεται η έννοια του αγροτουρισμού. Παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά τόσο του αγροτουρίστα όσο και του επιχειρηματία που επενδύει στον αγροτουρισμό, τον τρόπο λειτουργίας μια αγροτουριστικής επιχείρησης, το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τον αγροτουρισμό, καθώς και τα οφέλη που προσφέρει. Στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζεται η σχέση του αγροτουρισμού με το περιβάλλον και η επιρροή που έχει στην υγεία του ανθρώπου. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται η έννοια του αγροτικού προϊόντος, η σημασία του αγροτουρισμού στην εθνική οικονομία και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη μίας χώρας, καθώς και στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι περεταίρω στόχοι της. Το τέταρτο κεφάλαιο επικεντρώνεται στο πως η Ελλάδα διαχειρίζεται τον αγροτουρισμό. Ειδικότερα, στη σχέση που έχουν οι Έλληνες με τον αγροτικό τρόπο ζωής και στο πως επιβιώνει ο αγροτουρισμός μέσα στο χρόνο. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής κάποιων από τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Στο έκτο κεφάλαιο αναλύεται η σημασία της μεσογειακής διατροφής ως ο βασικός άξονας για ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Το έβδομο κεφάλαιο επικεντρώνεται στη γαστρονομία, στην ορολογία αλλά και στο πως αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο κάθε τόπου. Το όγδοο κεφάλαιο αποτελεί τη μελέτη περίπτωσης για το χωριό Μηλιά. Με αναφορά στο νομό Χανίων, ιστορική αναδρομή, τα αξιοθέατα και τις αξιοσημείωτες προσωπικότητές του, καταλήξαμε στην περιγραφή της επιχείρησης. Ένα σύντομο ιστορικό της, έπειτα ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, οι υπηρεσίες που παρέχει καθώς και η ανάλυση του βαθμού ανταγωνιστικότητάς της. Τέλος, τα συμπεράσματα που αντλήσαμε απ’ αυτή τη μελέτη και οι προτάσεις μας για βελτίωση.el
dc.format.extent125 σελ.el
dc.language.isoelel
dc.publisherΑ.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.el
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectTPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμόςel
dc.titleΑγροτουρισμός και γαστρονομία. Μελέτη περίπτωσης "Μηλιά" Χανίων.el
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΜοίρα, Πολυξένη
dc.contributor.committeeΜυλωνόπουλος, Δημήτριος
dc.contributor.committeeΠαπαγρηγορίου, Αριστείδης
dc.contributor.departmentΚατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίαςel
dc.contributor.facultyΣχολή Διοίκησης και Οικονομίαςel
dc.subject.keywordΑγροτουρισμόςel
dc.subject.keywordΜηλιά Χανίωνel
dc.subject.keywordΓαστρονομίαel
dc.subject.keywordΓαστρονομικός τουρισμόςel
dc.subject.keywordΜεσογειακή διατροφήel
dc.subject.keywordΤουρισμόςel
dc.description.abstracttranslatedThe main purpose of this paper is to present agrotourism as an alternative form of tourism, in combination with gastronomy and the Mediterranean diet. The following approach was used for the study: The first seven chapters constitute the theoretical part, for which the information were derived from relevant literature and online resources. The part of research consists of the case study of the agricultural village “Milia” in Crete. The first chapter clarifies the meaning of agrotourism. It presents the characteristics of both the agrotourist and the operator who invests in agrotourism, the way that an agrotourism enterprise operates, the institutional framework that regards agrotourism, as the benefits that offers. The second chapter examines the relation agrotourism has with the environment and the influence towards health. The third chapter refers to the concept of rural product, the meaning of agrotourism in the national economy and the economic development of a country in general, the part of the European Union and its further goals. The fourth chapter focuses on how Greece manages agrotourism. Particularly, the relation that Greek people have with the rural way of living, and the survival of agrotourism in time. The fifth chapter presents the production process of Greek products. The sixth chapter analyses the meaning of the Mediterranean diet as an essential for a healthy way of living. The seventh chapter focuses on gastronomy, the terminology and the importance as a cultural element of each country. The eighth chapter is the case study for the village Milia. It refers to Chania prefecture, chronology, sights and remarkable individuals, after that we ended up describing the enterprise. A brief background, afterwards the sector in which operates, the public that addresses to, the service that provides and the competitiveness analysis. Finally, our conclusions and suggestions for improvement.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου "Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά", του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"