Επιρροή παραθαλλάσιου περιβάλλοντος στην ανθεκτικότητα μελών από οπλισμένο σκυρόδεμα
Θεματική επικεφαλίδα
TPSH::Τεχνολογία::Δομική Μηχανική::Αντοχή Υλικών ; TPSH::Τεχνολογία::Δομική Μηχανική::ΣκυρόδεμαΛέξεις κλειδιά
Διάβρωση μετάλλων ; Μηχανισμοί διάβρωσης οπλισμένου σκυροδέματος ; Οπλισμένο σκυρόδεμα ; Ευρωπαϊκός κανονισμός ΕΝ206-1Περίληψη
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την επιρροή του παραθαλάσσιου περιβάλλοντος στην ανθεκτικότητα μελών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το οπλισμένο σκυρόδεμα παρουσίαζε και παρουσιάζει την ευρύτερη χρήση από όλα τα άλλα δομικά υλικά στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας από άποψη ανθεκτικότητας του οπλισμένου σκυροδέματος είναι η διάβρωση των οπλισμών.
Στόχος της εργασίας είναι να περιγραφή η μεθοδολογία της διάβρωσης των οπλισμών και του σκυροδέματος από τα διάφορα διαβρωτικά περιβάλλοντα αλλά και η ταυτόχρονη επίδραση αυτών, καθώς και να περιγραφούν οι τρόποι αντιμετώπισης της διάβρωσης εκ των προτέρων αλλά και εκ των υστέρων.
Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται αναφορά στον μηχανισμό διάβρωσης του οπλισμένου σκυροδέματος από τα διάφορα διαβρωτικά περιβάλλοντα καθώς και οι μορφές διάβρωσης και οι συνέπειες που έχουν αυτές στην κατασκευή.
Στο δεύτερο κεφάλαιο της εργασίας διατυπώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά του σκυροδέματος και ο τρόπος παρασκευής του. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στην σπουδαιότητα της επικάλυψης που είναι το στρώμα εκείνο που προστατεύει τους οπλισμούς και υπολογίζεται σύμφωνα με τις συνθήκες περιβάλλοντος της εκάστοτε περιοχής. Τέλος παρουσιάζεται ο ευρωπαϊκός κανονισμός ΕΝ206-1 όπου εντοπίζονται οι διαφορές με το ΣΕΠ ΕΛΟΤ ΕΝ-206-1 σε σχέση με το ευρωπαϊκό πρότυπο.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι τρόποι αντιμετώπισης της διάβρωσης και η προστασία του οπλισμένου σκυροδέματος. Εξετάζονται τα μέτρα προστασίας σκυροδέματος και σιδηρού οπλισμού από τη φάση της κατασκευής αλλά και η αντιμετώπιση της διάβρωσης, όταν αυτή εντοπιστεί στις κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος.
Στο τέταρτο κεφάλαιο της εργασίας αυτής παρουσιάζεται η στατιστική μελέτη και τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου με θέμα «Συντήρηση κατασκευών και παράγοντας απόσταση από τη θάλασσα» που διανεμήθηκε σε παραθαλάσσια περιοχή της Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου το έτος 2013.
Τέλος ολοκληρώνεται η εργασία με το κεφάλαιο των συμπερασμάτων και με προτάσεις για κατασκευές ανθεκτικότερες έναντι της διάβρωσης καθώς επίσης και παραρτήματα με διάφορες φωτογραφίες, πίνακες επικαλύψεων και μερικά ενδεικτικά ερωτηματολόγια.
Αριθμός σελίδων
96 σελ.Σχολή
Σχολή Τεχνολογικών ΕφαρμογώνΑκαδημαϊκό Τμήμα
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.Γλώσσα
ΕλληνικάΣυλλογή
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: