Show simple item record

dc.contributor.advisorΨωμόπουλος, Κωνσταντίνος
dc.contributor.authorΚαπετανίδου, Χριστίνα
dc.date.accessioned2014-05-28T09:49:02Z
dc.date.available2014-05-28T09:49:02Z
dc.date.issued2012-07
dc.identifier.urihttp://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1998
dc.description.abstractΟ κτιριακός τομέας είναι ένας από τις σημαντικότερες πηγές των περιβαλλοντικών επιπτώσεων . Σήμερα, πλήθος προσπαθειών έχουν τεθεί στο σχεδιασμό των κτιρίων ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς και στην υγεία του ανθρώπου . Η χρήση της οικολογικής επίδρασης με βάση την εκτίμηση του κύκλου ζωής (ΕΚΖ) και η ανάλυση πολλαπλών κριτηρίων αξιολόγησε τα αποτελέσματα και τις πιθανές επιπτώσεις, τόσο τις εξωτερικές όσο και τις εσωτερικές, ενός σπιτιού στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία . Όσον αφορά τους τρεις βασικούς τομείς των περιβαλλοντικών ζητημάτων, τις πρώτες ύλες, την ενέργεια και το περιβάλλον των εσωτερικών χώρων, τα αποτελέσματα της οικολογικής επίδρασης έχουν ήδη αναγνωριστεί, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι τρείς προαναφερθέντες παράγοντες στο σχεδιασμό οικολογικών σπιτιών. Ο σχεδιασμός κουζίνας είναι ένα βασικό μέρος της ελαχιστοποίησης των απωλειών ενέργειας, γι 'αυτό οι περισσότερες εταιρείες αφιερώνουν δοκιμαστικά χρονικά διαστήματα αξιολόγησης του κόστους εξοικονόμησης ενέργειας έτσι ώστε να καταστούν οι συσκευές τους πιο ανταγωνιστικές . Οι οικιακές συσκευές κουζίνας συνήθως παράγονται από μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, ενώ οι επαγγελματικές συσκευές κουζίνας και οι επαγγελματικοί φούρνοι παράγονται κυρίως από μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις . Ένα μέρος της αγοράς διατίθεται σε στοίβες. Πολλά τεχνικά εξαρτήματα, όπως καυστήρες, των αναφλεκτήρων, θέρμανση κλπ. Είναι στοιχεία που αγοράζονται από εξειδικευμένους κατασκευαστές . Οι περισσότεροι φούρνοι, εστίες και ψησταριές θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών συσκευών αυξάνεται, αλλά το μερίδιο αγοράς των συσκευών φυσικού αερίου εξακολουθεί να είναι σημαντικό . Περίπου το 16% των εγχώριων φούρνων, το 20% των εμπορικών φούρνους, το 36% των εγχώριων εστιών και το 60% των εμπορικών εστιών αερίου είναι θερμαινόμενα . Η ανάλυση των επιπτώσεων, η οποία έγινε λαμβάνοντας υπόψη το χειρότερο δυνατό σενάριο , με μια πολύ αργή μετάβαση των προϊόντων σε πιο αποδοτικά μοντέλα, δείχνει ότι, λόγω του αρκετά μεγάλου ποσού των μονάδων σ ε απόθεμα και ν έ ων μονάδων που πωλούνται ανά έτος, τα οφέλη για την Ευρώπη από την άποψη της εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών C02 θα σχετίζονται άμεσα με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας λόγω της θέσπισης των κανονισμών, και θα εξοικονομούν 13,3 TWh / έτος μέχρι το 2030 λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κύκλος αντικατάστασης των αποθεμάτων ορισμένων από τις συσκευές είναι αρκετά μεγάλος.el
dc.format.extent81 σελ.el
dc.language.isoelel
dc.publisherΤΕΙ Πειραιάel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectTPSH::Περιβάλλον::Οικολογίαel
dc.subjectTPSH::Τεχνολογία::Ηλεκτρολογίαel
dc.subjectTPSH::Τεχνολογία::Φυσικό Αέριοel
dc.titleΕφαρμογή της οδηγίας Ecodesign στις συσκευές μαγειρέματος (οικιακές και εμπορικές) με χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμούel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.departmentΤμήμα Ηλεκτρολογίαςel
dc.contributor.facultyΣχολή Τεχνολογικών Εφαρμογώνel
dc.subject.keywordΠεριβάλλονel
dc.subject.keywordΕνέργειαel
dc.subject.keywordEcodesignel
dc.subject.keywordΟικολογικός σχεδιασμόςel
dc.subject.keywordΣυσκευές μαγειρέματοςel
dc.subject.keywordΗλεκτρισμόςel
dc.subject.keywordΦυσικό αέριοel
dc.description.abstracttranslatedThe building sector is one of the major sou rces of enνironmental impacts. Todaγ , numerous efforts are being put on the building design to minimize the impacts on the enνironment as well as on human health. The use of Eco Effect based on life cγcle assessment (LCA) and multi criteria analγsis assessed the results as the potential impacts of the houses, both eχternal and internal impacts on the enνironment and human health. Regarding the three main areas of enνironmental issues; material, energγ and indoor enνironment, the Eco Effect results haνe been discussed in order to ba lance these three areas in eco house design. Kitchen design is a basic part of energγ loss minimization, that is ννhγ most companies spend time eνaluating the energγ saνe costs so as to make their appliances more competitiνe. Domestic kitchen appliances are generallγ prodυced bγ medium to large size companies, whereas commercia l kitchen appliances and commercial oνens are mainlγ prodυced bγ small to medium size companies. Α part of the market is ΟΕΜ . Seνera l technical parts such as burners, igniters, heating elements etc. are purchased from specialized manufacturers. Most oνens, hobs and grills are electricallγ heated. The market share of electrical appliances is increasing, but the market share of gas appliances is still significant. About 16% of domestic oνens, 20% of commercial oνens, 36% of domestic hobs and 60% of commercial hobs are gas heated. The impact analγsis, which was done considering the worst possible scenario with a νery slow migration of products to more efficient models, shows that due to the fairlγ large amount of units in stock and new units so ld per γear, the benefits for Europe in terms of energγ saνing and reduction of C02 will be νerγ releνant with a decrease of energγ consumption due to the introduction of the regulations and will saνe 13.3 TWh/γear bγ 2030 taking into account that the replacement cγcle of the stock of some of the appliances is quite long.el


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου "Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά", του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"