Εμφάνιση απλής εγγραφής

Χρήση κλωστοϋφαντουργικών χρωστικών στα τρόφιμα

dc.contributor.advisorΦραγκούλη, Παναγιώτα
dc.contributor.authorΑρμπέρι, Δάφνη
dc.date.accessioned2020-06-17T09:13:13Z
dc.date.available2020-06-17T09:13:13Z
dc.date.issued2020-06-09
dc.identifier.urihttp://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/5286
dc.description.abstractΑυτή η διπλωματική εργασία επιδιώκει μια διεξοδική ανάλυση των χρωστικών που χρησιμοποιούνται τόσο στην κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία όσο και στη βιομηχανία τροφίμων. Το πρώτο μέρος της εργασίας αναφέρεται στην ταξινόμηση, τις ιδιότητες και τις εφαρμογές των χρωστικών στην κλωστοϋφαντουργία, στους τρόπους παραγωγής και διάσπασης αυτών, καθώς και τις βελτιώσεις των συνθετικών μεθόδων για μια πιο οικολογική βιομηχανία. Το δεύτερο μέρος εστιάζεται στη βιομηχανία τροφίμων, πραγματοποιείται διάκριση μεταξύ φυσικών και συνθετικών χρωστικών και συζητούνται τα είδη τροφίμων, στα οποία αυτές εφαρμόζονται.el
dc.format.extent55el
dc.language.isoelel
dc.publisherΑ.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.el
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectTPSH::Κλωστοϋφαντουργία::Βαφές και Βαφικήel
dc.titleΧρήση κλωστοϋφαντουργικών χρωστικών στα τρόφιμαel
dc.title.alternativeUse of textile dyes in foodel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΒασιλειάδης, Αλέξανδρος Α.
dc.contributor.committeeΑλεξιάδης, Σταύρος
dc.contributor.departmentΤμήμα Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών Τ.Ε.el
dc.contributor.facultyΣχολή Τεχνολογικών Εφαρμογώνel
dc.subject.keywordΒιομηχανία τροφίμωνel
dc.subject.keywordΧρωστικές ουσίεςel
dc.subject.keywordΧρώμα στη βαφικήel
dc.subject.keywordΚλωστοϋφαντουργική βιομηχανίαel
dc.description.abstracttranslatedThis dissertation thesis attempts an in-depth analysis of the dyes used both in the textile and food industry. In the first part of the work a reference to the classification, properties and applications of dyestuffs in textiles, the ways of their synthesis and decomposition is made, as well as the improvements of the production methods for a greener industry. The second part is focused to the food industry, a distinction between natural and synthetic colorants is made, and the food classes where they are applied to are discussed.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου "Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά", του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"