Εμφάνιση απλής εγγραφής

Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου

dc.contributor.advisorΝίκας, Κωνσταντίνος - Στέφανος
dc.contributor.advisorΣιγάλας, Ιωάννης
dc.contributor.authorΗλιόπουλος, Δημήτριος
dc.date.accessioned2017-05-29T11:10:01Z
dc.date.available2017-05-29T11:10:01Z
dc.date.issued2017-06
dc.identifier.urihttp://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/3499
dc.description.abstractΣκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής μελέτης είναι να αναλύσει τους κινδύνους που δημιουργούνται από την εργασία και την επίδραση αυτών στην υγεία και ασφάλεια, η παροχή ορθών πληροφοριών για την αντιμετώπιση τους και για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας που αντικατοπτρίζει θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και να ερευνήσει τα αίτια που επηρεάζουν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων. Παρουσιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο της υγιεινής και ασφάλειας εργασίας, ο ρόλος του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας, τις υποχρεώσεις του εργοδότη και εργαζόμενου που ισχύει στις περιπτώσεις αυτές καθώς και το σύστημα HACCP και ολοκληρώνεται με τον προσδιορισμό της εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου. Στη μελέτη της περίπτωσης παρουσιάζονται τα ειδικότερα θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας σε μία επιχείρηση αρτοποιείου. Αναλυτικότερα παρουσιάζονται θέματα ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους αυτούς και πιο συγκεκριμένα από πυρκαγιά, φωτισμό και εξαερισμό. Τέλος η εργασία κλείνει με την παρουσίαση μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη προκειμένου να ελαχιστοποιούνται τα ατυχήματα στους χώρους αυτούς.el
dc.format.extent81el
dc.language.isoelel
dc.publisherΑ.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.el
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectTPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Εργασία::Ασφάλεια Εργαζομένωνel
dc.titleΥγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείουel
dc.title.alternativeHealth and work safety in food enterprises. Assessment study process of work risk. Implementation in a bakery enterpriseel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΝίκας, Κωνσταντίνος - Στέφανος
dc.contributor.departmentΤμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
dc.contributor.facultyΣχολή Τεχνολογικών Εφαρμογώνel
dc.subject.keywordΥγιεινή στην εργασίαel
dc.subject.keywordΑσφάλεια εργαζομένωνel
dc.subject.keywordΑσφάλεια εργασίαςel
dc.subject.keywordΚλάδος τροφίμωνel
dc.subject.keywordΕπαγγελματικός κίνδυνοςel
dc.subject.keywordΚλάδος αρτοποιίαςel
dc.description.abstracttranslatedThe aim of this study is to analyze the risks of work and their impact on health and safety, to provide appropriate information to deal with them and to apply the existing legislation on health and safety at work, as to investigate the factors that affect the health and safety conditions of the workplace of the workers. The legislative framework for health and for safety at work is presented, the role of the security technician and the working doctor, the employer's and employee's obligations in such cases as the HACCP system and completing with the determination of the occupational risk assessment. The study presents the specific health and safety issues of work in a bakery business. In more details, safety and hygiene issues are presented in the workplace and more specifically by fire, lighting and ventilation. Finally, the study is completed by presenting measures to be taken to prevent them in order to minimize accidents in the workplace.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα

Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου "Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά", του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"