dc.contributor.advisor | Κονδύλη, Αιμιλία | |
dc.contributor.author | Παούρη, Μαρία | |
dc.date.accessioned | 2016-07-27T07:37:13Z | |
dc.date.available | 2016-07-27T07:37:13Z | |
dc.date.issued | 2016-07 | |
dc.identifier.uri | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2963 | |
dc.description.abstract | Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά στην κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής ποτοποιίας και ειδικότερα των αποσταγμάτων. Στην Ελλάδα έχουμε παράδοση στην απόσταξη και την κατανάλωση αποσταγμάτων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οργανωμένη δραστηριότητα των αποσταγματοποιών αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας για τις εκτός των συνόρων αγορές. Το τσίπουρο ή τσικουδιά, ως ένα από τα κυριότερα προϊόντα απόσταξης, ανάμεσα σε άλλα προϊόντα που παράγει η χώρα μας αποτελεί έναν ακόμη πρεσβευτή της Ελλάδας για πολλές χώρες του κόσμου.
Έτσι θα γίνει αναφορά γενικά στα αποστάγματα αλλά θα αναλυθούν εκτενέστερα η παραγωγή όσον αφορά το τσίπουρο ή τσικουδιά και τα παραδοσιακά ηδύποτα ή λικερ διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Επίσης στην εργασία θα αναλυθεί η διαδικασία παραγωγής και η νομοθεσία που πλαισιώνει τις αποσταγματοποιίες αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. | el |
dc.format.extent | 64 σελ. | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Οικονομοτεχνικές Μελέτες | el |
dc.title | Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα) | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κονδύλη, Αιμιλία | |
dc.contributor.committee | Καββαδίας, Κοσμάς | |
dc.contributor.committee | Παπαποστόλου, Χριστιάνα | |
dc.contributor.department | Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. | el |
dc.contributor.faculty | Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών | el |
dc.subject.keyword | Ποτοποιίες | el |
dc.subject.keyword | Ελλάδα | el |
dc.subject.keyword | Απόσταξη | el |
dc.subject.keyword | Ηδύποτα | el |
dc.subject.keyword | Τσίπουρο | el |
dc.description.abstracttranslated | In the present thesis the status and prospects of the Greek distillery industry are thoroughly examined. In Greece, there is a tradition of distilling and spirits consumption . This coupled with the organized activity of distillers is an indicator of a promising future for our country to the outside border markets. The tsipouro or tsikoudia as a main distillate, among other products produced by our country, is another distinct product exported from Greece. Therefore, the general principles of the distillation methods are mentioned, while the production cycle of tsipouro or tsikoudia and other traditional alcoholic drinks are being extensively analysed. Moreover, the legal framework, as well as the involved institutions, regarding the production process, are mentioned. | el |