Show simple item record

dc.contributor.advisorΚονδύλη, Αιμιλία
dc.contributor.authorΠαούρη, Μαρία
dc.date.accessioned2016-07-27T07:37:13Z
dc.date.available2016-07-27T07:37:13Z
dc.date.issued2016-07
dc.identifier.urihttp://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2963
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά στην κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής ποτοποιίας και ειδικότερα των αποσταγμάτων. Στην Ελλάδα έχουμε παράδοση στην απόσταξη και την κατανάλωση αποσταγμάτων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οργανωμένη δραστηριότητα των αποσταγματοποιών αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας για τις εκτός των συνόρων αγορές. Το τσίπουρο ή τσικουδιά, ως ένα από τα κυριότερα προϊόντα απόσταξης, ανάμεσα σε άλλα προϊόντα που παράγει η χώρα μας αποτελεί έναν ακόμη πρεσβευτή της Ελλάδας για πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι θα γίνει αναφορά γενικά στα αποστάγματα αλλά θα αναλυθούν εκτενέστερα η παραγωγή όσον αφορά το τσίπουρο ή τσικουδιά και τα παραδοσιακά ηδύποτα ή λικερ διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Επίσης στην εργασία θα αναλυθεί η διαδικασία παραγωγής και η νομοθεσία που πλαισιώνει τις αποσταγματοποιίες αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.el
dc.format.extent64 σελ.el
dc.language.isoelel
dc.publisherΑ.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.el
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectTPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Οικονομοτεχνικές Μελέτεςel
dc.titleΤεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)el
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚονδύλη, Αιμιλία
dc.contributor.committeeΚαββαδίας, Κοσμάς
dc.contributor.committeeΠαπαποστόλου, Χριστιάνα
dc.contributor.departmentΤμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
dc.contributor.facultyΣχολή Τεχνολογικών Εφαρμογώνel
dc.subject.keywordΠοτοποιίεςel
dc.subject.keywordΕλλάδαel
dc.subject.keywordΑπόσταξηel
dc.subject.keywordΗδύποταel
dc.subject.keywordΤσίπουροel
dc.description.abstracttranslatedIn the present thesis the status and prospects of the Greek distillery industry are thoroughly examined. In Greece, there is a tradition of distilling and spirits consumption . This coupled with the organized activity of distillers is an indicator of a promising future for our country to the outside border markets. The tsipouro or tsikoudia as a main distillate, among other products produced by our country, is another distinct product exported from Greece. Therefore, the general principles of the distillation methods are mentioned, while the production cycle of tsipouro or tsikoudia and other traditional alcoholic drinks are being extensively analysed. Moreover, the legal framework, as well as the involved institutions, regarding the production process, are mentioned.el


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου "Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά", του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"