dc.contributor.advisor | Πατσίκας, Στυλιανός | |
dc.contributor.author | Λασηθιωτάκη, Μπέλλα | |
dc.contributor.author | Μαγκουρίλου, Παναγιώτα | |
dc.contributor.author | Ροζακέας, Ευάγγελος | |
dc.date.accessioned | 2014-05-12T13:57:26Z | |
dc.date.available | 2014-05-12T13:57:26Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.uri | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1473 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα πτυχιακή μελετά την έννοια της βιολογικής γεωργίας καθώς και την ανάπτυξη της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα και στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Το πρώτο κεφάλαιο επιχειρεί να αναλύσει την έννοια των προϊόντων βιολογικής παραγωγής και τη διαφορά τους με τα συμβατικά. Το δεύτερο κεφάλαιο παραθέτει τους στόχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Στη συνέχεια του κεφαλαίου γίνεται μια παρουσίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα πιο διαδεδομένα αγροτικά προϊόντα σε κατανάλωση στην Ελλάδα, τα οποία είναι το βιολογικό μέλι, το βιολογικό λάδι, το κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, το βιολογικό γάλα, γιαούρτι κσι τυρί. Το επόμενο κεφάλαιο αναλύει τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ζήτηση και η διάθεση των βιολογικών προϊόντων και πραγματοποιούνται συγκρίσεις της ελληνικής αγοράς βιολογικών προϊόντων με τις αγορές άλλων χωρών. Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει μια ανασκόπηση τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς βιβλιογραφίας σε θέματα συμπεριφοράς καταναλωτών ως προς τα βιολογικά προϊόντα. Επίσης, το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναλύει την τμηματοποίηση της αγοράς βάσει των προτιμήσεων των καταναλωτών. Η εργασίας ολοκληρώνεται με τα κυριότερα συμπεράσματα καθώς και με προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. | el |
dc.format.extent | 103 σελ. | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | ΤΕΙ Πειραιά | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Οικονομική::Αγροτική Παραγωγή | el |
dc.subject | TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Μάρκετινγκ | el |
dc.title | Βιολογικά προϊόντα | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Λογιστικής | el |
dc.contributor.faculty | Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας | el |
dc.subject.keyword | Βιολογικά προϊόντα | el |
dc.subject.keyword | Βιολογική γεωργία | el |
dc.subject.keyword | Βιολογική κτηνοτροφία | el |
dc.subject.keyword | Βιολογικό μέλι | el |
dc.subject.keyword | Βιολογικό λάδι | el |
dc.subject.keyword | Βιολογικό κρασί | el |
dc.subject.keyword | Βιολογικό γιαούρτι | el |
dc.subject.keyword | Βιολογικό τυρί | el |
dc.subject.keyword | Ελλάδα | el |
dc.subject.keyword | Ευρωπαϊκή Ένωση | el |
dc.subject.keyword | Μάρκετινγκ | el |
dc.subject.keyword | Συμπεριφορά καταναλωτή | el |
dc.description.abstracttranslated | The purpose of this thesis is to examine the meaning of organic agriculture and to explore the organic market development and consumer preferences in the word. During the last years organic products have become more popular among the consumers. The first chapter attempts to analyze the meaning of organic products and their differences with the conventional ones. The second chapter introduces the aims of organic agriculture and organic animal farming. The chapter continues with the description of the current law regarding organic food certification. The third chapter introduces the most frequently consumed organic products in Greece which are organic honey, organic olive oil, organic wine, organic milk, yogurt and cheece. The next chapter analyzes how the demand and the distribution of organic products are formed and developed. Furthermore, it compares the Greek organic market with the organic markets in other countries. The fifth chapter presents an overview of the domestic and international literature about consumer behavior towards organic products. Moreover, this chapter analyzes the market segmentation based on consumer’s preferences. The last chapter of this current study includes the main results and recommendations for further studies. | el |