Browsing Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας by Advisor "Καλαντώνης, Πέτρος"
Now showing items 6-12 of 12
-
Η παρακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού στα ξενοδοχεία
(ΤΕΙ Πειραιά, 2010)Καθώς προχωρούμε στην ανάγνωση αυτής της εργασίας, παρατηρούμε ότι αναφέρεται σε ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για τις τουριστικές (και όχι μόνο) επιχειρήσεις: Την παρακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού, που εργάζεται σε αυτές. ... -
Η προβλεπτική ικανότητα των λογιστικών καταστάσεων. Διαφορές στην αποδοτικότητα των επιχειρήσεων που επενδύουν σε Ε&Α έναντι αυτών που δεν επενδύουν
(ΤΕΙ Πειραιά, 2010-09)Η παρούσα έρευνα μελετά τη διαφορά στην αποδοτικότητα μεταξύ των επιχειρήσεων που επενδύουν σε έρευνα και ανάπτυξη αυτών που δεν επενδύουν μέσα από τις λογιστικές τους καταστάσεις, με τη χρησιμοποίηση 9 δεικτών αποδοτικότητας. ... -
Οικονομική ανάλυση εταιρειών τροφίμου για την τελευταία πενταετία της οικονομικής κρίσης
(Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., 2017-05)Μέσω της εν λόγω εργασίας επιχειρείται να αναλυθεί ο ελληνικός κλάδος των τροφίμων και ποτών μετά την εμφάνιση της κρίσης. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκαν 20 εισηγμένες εταιρείες του κλάδου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ... -
Περιγαφή και ανάλυση λογιστικών θεωριών και ιστορικής εξέλιξης της λογιστικής
(Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., 2017-05)Βασικό αντικείμενο αυτης της πτυχιακής εργασίας, είναι η περιγραφή και ανάλυση των λογιστικών θεωριών και η γενικότερη εμβάθυνση στην ιστορία της λογιστικής, όπως ακριβώς μαρτυρά και ο τίτλος της. Συγκεκριμένα γίνεται ... -
Πτώχευση επιχειρήσεων μέθοδοι χρηματοοικονομικής ανάλυσης πτωχευμένων επιχειρήσεων
(ΤΕΙ Πειραιά, 2009-01)Η εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων κρίνεται απαραίτητη για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη της πτώχευσης ... -
Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου τροφίμων για την περίοδο 2011-2013
(Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., 2016-08-01)Στην κάτωθι πτυχιακή εργασία εξετάζεται ο κλάδος τροφίμων για τα έτη 2011-2013. Η εργασία αποτελείται στο σύνολο από 8 κεφάλαια. Στο πρώτο αναλύεται η ιστορία του κλάδου τροφίμων, η μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και οι ... -
Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου των πρώτων υλών στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα
(Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., 2016-11)Σε αυτή την εργασία σκοπεύουμε να δούμε τις επιπτώσεις που έχει στα πρώτα χρόνια η οικονομική κρίση στον κλάδο των πρώτων υλών και συγκεκριμένα στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην αρχή της εργασίας βλέπουμε ...