Τοπογραφικό διάγραμμα Ζαππείου Μεγάρου και Εθνικού Κήπου και τρισδιάστατη απεικόνηση με χρήση Autocad
Πτυχιακή εργασία
Author
Δημοπούλου, Δήμητρα
Δρυμούση, Σταυρούλα
Μπερδεμπέ, Σταυρούλα
Date
2012Advisor
Σιορίκης, ΒασίληςΕλμαλής, Ευθύμιος
Subject
TPSH::Τεχνολογία::ΤοπογραφίαKeywords
Τοπογραφική αποτύπωση ; Τρισδιάστατη απεικόνιση ; Ζάππειο Μέγαρο ; Εθνικός Κήπος ; ΑθήναAbstract
Η πτυχιακή μας εργασία ασχολείται με την τοπογραφική αποτύπωση και τρισδιάστατη απεικόνηση του Ζαππείου Μεγάρου και του Εθνικού Κήπου.
Ο εμπνευστής για την ανέγερση του Ζαππείου Μεγάρου ήταν ο Ευαγγέλης Ζάππας, ο οποίος χρηματοδότησε και την κατασκευή του. Η συνολική έκταση του Ζαππείου μαζί με τον κήπο του φτάνει τα 130 στρέμματα από τα οποία το Μέγαρο καταλαμβάνει τα 6,5. Τα αρχικά σχέδια του Μεγάρου ήταν του Γάλλου αρχιτέκτονα Φ. Μπουλανζέ τα οποία στην συνέχεια αναμορφώθηκαν από τους στρατιωτικούς αρχιτέκτονες Α. Μεταξά και Α. Θεοφιλά. Τα τελικά σχέδια του Ζαππείου ανατέθηκαν στον Θ. Χάνσεν από τον Κωνσταντίνο Ζάππα, που είχε αναλάβει την εκτέλεση της διαθήκης του Ευαγγέλη Ζάππα. Η ολοκλήρωση και τα εγκαίνια του κτηρίου έγιναν στις 20 Νοεμβρίου του 1888.
Το 1839 ξεκίνησε η δημιουργία του Εθνικού Κήπου, η οποία ήταν ιδέα της Βασίλισσας Αμαλίας. Αρχικά ο Friedrich von Gaertner οριοθέτησε την έκταση του κήπου το 1836 αλλά απέκλειε τον δρόμο Αθήνας- Αμαρουσίου- Κηφισιάς οπότε αναθεωρήθηκε το 1839 από τον Hoch. Την ίδια χρονιά έγινε και η πρώτη φύτευση με επιβλέποντα τον γεωπόνο Smarat. Μετά από επέκταση που έγινε το 1847 ο κήπος καταλάμβανε 155 στρέμματα την οποία είχε αναλάβει ο François Louis Bareaud. Η τελική φύτευση του κήπου έγινε από τον Friedrich Schmidt.
Number of pages
202 σελ.Faculty
Σχολή Τεχνολογικών ΕφαρμογώνAcademic Department
Τμήμα Πολιτικών Δομικών ΈργωνLanguage
GreekCollections
The following license files are associated with this item: