dc.contributor.advisor | Καραϊσάς, Πέτρος | |
dc.contributor.author | Καλτσούδας, Κωνσταντίνος | |
dc.date.accessioned | 2021-05-20T11:14:18Z | |
dc.date.available | 2021-05-20T11:14:18Z | |
dc.date.issued | 2021-05 | |
dc.identifier.uri | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/5569 | |
dc.description.abstract | Η εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις μέρες μας .Ο τουρισμός είναι ο κλάδος που στην Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της οικονομίας. Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στον Ξενοδοχειακό Τομέα είναι μεγάλη και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον . Για αυτό τον λόγο αποτελεί και περιεχόμενο της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας.Η εργασία αυτή αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Στο ΜΕΡΟΣ Α παρουσιάζεται μία θεωρητική ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στον ξενοδοχειακό κτιριακού τομέα τόσο της Ελλάδας , όσο και του εξωτερικού. Το πράσινο προφίλ ολοένα και απασχολεί τους ξενοδόχους με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και την προσέλκυση ευαισθητοποιημένου κοινού. Τα κτίρια – ξενοδοχεία μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης καλύπτουν μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών τους αναγκών με Α.Π.Ε και διάφορες άλλες τεχνικές. Δεν θα μπορούσε να λείπουν από την θεωρητική προσέγγιση το ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο καθώς και παραδείγματα από Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος γίνεται ανάλυση τεχνικών και παρεμβάσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό. Στο ΜΕΡΟΣ Β γίνεται μια προσπάθεια για εφαρμογή των θεωρητικών προτάσεων σε μία πραγματική ξενοδοχειακή μονάδα ,με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Αρχικά προσεγγίζεται η ανάλυση των ενεργειακών δεδομένων της εγκατάστασης με παρουσίαση της δομής ,των αναγκών και της ενεργειακής συμπεριφοράς της μονάδας. Έπειτα αναλύεται μια σειρά από προτάσεις με τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας προσαρμοσμένες στην εν λόγω περίπτωση .Τέλος τα στοιχεία και τα αποτελέσματα που παίρνουμε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα για την συνέχεια. | el |
dc.format.extent | 148 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | TPSH::Περιβάλλον::Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας | el |
dc.title | Ενεργειακή αξιολόγηση και μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας ξενοδοχειακής μονάδας | el |
dc.title.alternative | Energy assessment and energy saving methods of hotel unit | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Ιωαννίδης, Γεώργιος | |
dc.contributor.committee | Μαλατέστας, Παντελής | |
dc.contributor.master | Διαχείριση και Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Συστημάτων | el |
dc.subject.keyword | Ενεργειακή αναβάθμιση | el |
dc.subject.keyword | Εξοικονόμηση ενέργειας | el |
dc.subject.keyword | Ξενοδοχειακή μονάδα | el |
dc.subject.keyword | Κατανάλωση ενέργειας | el |
dc.subject.keyword | Ενεργειακή αξιολόγηση | el |
dc.description.abstracttranslated | Energy saving in the building sector is one of the issues that should be given special emphasis nowadays. Tourism is the sector that in Greece is a pillar of the economy. The need for energy savings in the Hotel Sector is great and of particular interest. For this reason, it is also the content of this postgraduate thesis. This work consists of two main parts. In PART A presents a theoretical analysis of the situation prevailing in the hotel building sector both in Greece and abroad. The green profile always concerns the hoteliers in order to save money but also to attract a sensitized public. The buildings – hotels of zero energy consumption cover a large percentage of their energy needs with RES and various other techniques. The European and national legal framework as well as examples from Greece and abroad could not be missing from the theoretical approach. Finally, an analysis of techniques and interventions, that can be used for this purpose, is made. In PART B an effort is made to apply the theoretical propositions to a real hotel unit, with the aim of energy upgrading and energy savings. The analysis of the energy data of the installation is first approached by presenting the structure, the needs and the energy behavior of the unit. Then a series of proposals with energy saving techniques adapted to this case is analyzed. Finally, the data and results we get are of particular interest and should become an example for the future. | el |