dc.contributor.advisor | Ζερεφός, Στυλιανός | |
dc.contributor.author | Σκευοφύλαξ, Μιχαήλ | |
dc.date.accessioned | 2018-07-16T07:49:32Z | |
dc.date.available | 2018-07-16T07:49:32Z | |
dc.date.issued | 2018-06-27 | |
dc.identifier.uri | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/4514 | |
dc.description.abstract | Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η παρουσίαση των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού σε ένα σύγχρονο κτίριο επισκέψιμου οινοποιείου, στην περιοχή της Κεφάλου στο νότιο τμήμα της νήσου Κω. Η ανάδειξη της συμβολής των ενεργειακών εγκαταστάσεων, των φυτοκαλυμμένων επιφανειών, των αξιοποιήσιμων πηγών ενέργειας, την εκμετάλλευση των επιπλέον χώρων αναψυχής και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του κτιρίου, συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου μικροκλίματος. Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιήθηκε το γεωτεμάχιο με κτηματολογικό αριθμό 384 γαιών Κεφάλου, έκτασης 22 περίπου στρεμμάτων. Μετά την αξιολόγηση της συνέντευξης ειδικών οινοποιών και τη συλλογή πραγματικών δεδομένων από διάφορους φορείς και υπηρεσίες ολοκληρώθηκε η μελέτη σχεδίασης ενός σύγχρονου βιοκλιματικού επισκέψιμου οινοποιείου. Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνολογίες των φυτεμένων δωμάτων, αλλά και η απλή φύτευση των ακάλυπτων χώρων. Μελετήθηκαν τα επίπεδα θερμικής άνεσης για τις διάφορες καταστάσεις, καθώς και οι παράμετροι που τη διαμορφώνουν, προκειμένου το αποτέλεσμα να μας δώσει έναν ποιοτικό και άνετο χώρο παραγωγής και ψυχαγωγίας με θέμα «το κρασί». | el |
dc.format.extent | 163 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | TPSH::Αρχιτεκτονική - Πολεοδομία::Αρχιτεκτονικό Σχέδιο | el |
dc.subject | TPSH::Αρχιτεκτονική - Πολεοδομία::Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική | el |
dc.subject | TPSH::Αρχιτεκτονική - Πολεοδομία::Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική::Ηλιακά κτίρια | el |
dc.title | Μελέτη ανέγερσης νέου ενεργειακού κτιρίου με χρήση οινοποιείου σε αγροτεμάχιο στο νότιο τμήμα της νήσου Κω | el |
dc.title.alternative | Study of a new energy building using a winery on a parcel in the southern part of the island Kos | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Δημάκος, Κωνσταντίνος | |
dc.contributor.committee | Ρεπαπής, Κωνσταντίνος | |
dc.contributor.master | Αντισεισμική και Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατασκευών και Αειφόρος Ανάπτυξη | el |
dc.subject.keyword | Οινοποιείο | el |
dc.subject.keyword | Κως | el |
dc.subject.keyword | Ανέγερση κτιρίου | el |
dc.subject.keyword | Βιοκλιματική αρχιτεκτονική | el |
dc.subject.keyword | Βιοκλιματικός σχεδιασμός | el |
dc.subject.keyword | Ενεργειακός σχεδιασμός | el |
dc.subject.keyword | Ενεργειακή απόδοση κτιρίων | el |
dc.description.abstracttranslated | The subject of this thesis is to present the principles of bioclimatic design in a modern building of a visiting winery in the area of Kefalos in the southern part of the island of Kos. The emergence of the contribution of energy facilities, paved surfaces, renewable energy sources, the exploitation of additional recreation areas and the use of free space in the building contributed to the formation of a more favorable microclimate. To achieve this goal, the plot of land with a cadastral number of 384 hectares was used, with an area of approximately 22 acres. After the evaluation of the interview of special winemakers and the collection of real data from various institutions and services, the design study of a modern bioclimatic winery was completed. In the study, planting technologies were used, as well as the simple planting of uncovered spaces. The levels of thermal comfort for the various situations, as well as the parameters that shape it, have been studied so that the result gives us a quality and comfortable area of production and entertainment on "wine". | el |